Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şile İlçe Başkanı İbrahim Çelik, “10 Aralık Dünya İnsan Hakları” günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Temel insan hakları güvenliğinin, devletlerin sorumluluğunda olduğunu dile getiren Başkan Çelik “Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca 10 Aralık 1948 yılında kabul edilen İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi ile bireylerin, kişilik hakları ve özgürlükleri güvence altına alındı.
İnsan hakları, doğuştan var olan ve insanlar arasında dil, din, mezhep, ırk, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk ve kardeşlik duygularını geliştirmek, insanın insan olması sebebiyle sahip olduğu hakların tümüdür. İnsan hakları kişiyi hür, onurlu ve özgür bir şekilde yaşatacak kurallar bütünüdür.
Maalesef günümüzde hem ülkemizde hem de dünyada temel insan haklarınının uygulamasında eksiklikler göze batıyor. Cumhuriyet Halk Partisi olarak göze batan bu eksiklikleri kamuoyuna taşıyıp, bireylerin temel haklarını korumak için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi